Ovenrisotto met spek en prei

Een lekkere smeuïge risotto. Hij moet even in de oven, maar het makkelijke aan dit recept is dat je het grootste gedeelte van de tijd er geen omkijken naar hebt.

blogEntryTopper
Ingrediënten
  • 3 preien
  • 1 duopak magere spekreepjes (250 gram)
  • 300 gram risotto-rijst (400 gram)
  • 750 ml groentebouillon
  • 225 gram tuinerwten extra fijn (diepvries, ontdooid)
  • 200 ml crème fraiche met franse kruiden

Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 180C;
  • Was de prei en snijd deze in halve ringen;
  • Verhit een hapjespan en bak de spekreepjes in 5 minuten;
  • Voeg de prei toe en bak deze 5 minuten mee op een laag vuur;
  • Schep de risotto-rijst erdoor en bak deze 2 minuten mee totdat de korrels glazig zijn;
  • Giet gedurende 20 minuten de bouillon lepel voor lepel erbij;
  • Schep het mengsel over in een ovenschaal;
  • Bak de risotto ca. 10 minuten in de oven;
  • Neem de ovenschaal uit de oven en roer de tuinerwten en crème fraiche erdoor. Ze de schaal nog eens 5 minuten in de oven totdat de risotto beetgaar is;
  • Breng op smaak met zout en peper en serveer.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver